Inocent şi profund


sms: „Când e liniştit … e asemeni cerului senin. Liniştea lui e inocentă şi profundă 🙂 ”

 E de la soţul meu, referindu-se la copilul nostru …

Are şi pruncul anumite zile, puţine la număr, e drept, în care ne face ca seara să ne bandajăm sufletele cu liniştea lăsată după ce adoarme. Sunt zile în care, orice ai face, nu-l poţi scoate din starea de smiorcăială iar noi, ăştia mari, fiind obişnuiţi cu un copil calm şi plin de veselie, ne cam erodăm circuitele nervoase. Şi aşteptăm noaptea cu senzaţia aproape tangibilă că doar aceasta ne poate reface energia pierdută de-a lungul zilei.

Un cer senin … O linişte inocentă, privire de copil ce nu pune întrebări fără sens şi care vede în orice lucru sau fiinţă o Minune. Adultul calcă banalul în picioare, căutând zadarnic toată viaţa, atât cât îi este dat, să întâlnească o “minune” – definind-o ca ceva ieşit din comun, dincolo de imaginea de zi cu zi a vieţii, ceva ce ar avea capacitatea de a ne face să scoatem din gâtlejurile prăfuite exclamaţii de tâmpă mirare.

Un cer senin…O linişte profundă, privire de copil care ştie fără să i se spună că fiecare fir de praf este o minune prin simplul fapt că este şi prin simplul fapt că putea să nu fie. Că nu ai de ce să vânezi icoane care plâng, nu acestea sunt minuni, ci omul care a reusit să clădească din suflet prin penel o simplă şi banală imagine ce face inimi să vibreze şi genunchi să se îndoaie.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s