Pregătiri pentru Sărbătorile de Iarnă


Se schimbă anotimpul, se schimbă oraşul la faţă, se schimbă şi lumea, mai grăbită parcă acum când razele de soare se topesc mai rapid decât untul în tigaie. Zgribuliţi sub haine din ce în ce mai groase, nostalgici după toamna caldă abia dizolvată în neant, undeva un zbucium interior începe să pulseze, din ce în ce mai puternic…E iarnă, e sărbătoare!

Ce este, pentru mine, aceasta Sărbătoare? Nimic altceva decât imaginea uşor ştearsă de acum a bunicii, frământând cum numai ea ştia, cozonaci pufoşi precum obrajii de copii. Mama cocoţată pe scaun ştergând ferestrele cu hârtie de ziar. Săniuţa, pe ale cărei tălpi timpul, deghizat în pete de rugină, s-a aşternut de iarna trecută, lasând urme paralele pe omătul ce îmbracă trotuarele mai ieri arse de soare. Mi-aduc aminte de serile de altădată când, adunaţi în garsoniera bunicilor, visam la comorile ascunse în sacul lui Moş Gerilă. Şi ce găseam sub braduţul împodobit? Parcă an de an aceeaşi pungă conţinând o portocală (minune la vremea aceea!), nişte bomboane zaharisite şi, poate, o carte cu poveşti.

Anii au trecut, dar timpul nu poate estompa ceea ce sufletul a memorat. Azi, frământ şi eu un cozonac, şi în împletitura lui ascund dorinţele mele pentru anul ce vine. Azi, un alt copil se agaţă de picioarele unei mame urcate pe scaun la fereastră. Azi, străzile sunt pline de culoare, mii de beculeţe împodobesc oraşul îngheţat. Îmi plimb copilul arătându-i vitrine cochet împodobite, ghirlande de steluţe. Vreau să descopăr o altă faţadă a oraşului prin ochii lui miraţi, plini de încântare, un oraş pulsând de viaţă, arătat de degetul lui micuţ.

Şi vreau să îi ofer un pic mai mult decât ceea ce puteau părinţii mei să îmi ofere. Care părinte nu gândeşte asa? Astfel, am decis să caut resurse suplimentare pentru a-mi îndeplini acest vis. Şi am ales Piraeus Bank Romania care au lansat campania cardurilor de credit Piraeus Visa Exclusive Gold şi Piraeus Visa Exact. Ca rezumat, primesc înapoi şi 3% din valoarea cumpărăturilor făcute până la data de 31 ianuarie 2014, particip şi la concursul desfăşurat pe microsite-ul cardulcupromotii.ro, unde prin completarea unui formular de participare, voi intra automat în cursa pentru câştigarea unui smartphone Nokia Lumia 925. De ce nu? Încearcă şi tu!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s